Toca la simbomba per Nadal

Dimecres de 19:30 a 20:30h.

45€

Destinataris

Edat mínima 16 anys.

Descripció

Taller per aprendre a construir una simbomba i adquirir els coneixements bàsics per fer-la sonar. Si hi ha un instrument propi de les festes de Nadal és la simbomba. De fet, en algunes zones és un instrument tan exclusiu d’aquestes festes que difícilment se’n veuen si no és en cantades de nadales i de cançons típicament nadalenques. Aquest instrument consisteix en una pell tibant adaptada a la boca d’un vas, amb una canya fixada al centre, que, quan es frega amunt i avall amb la mà humida, produeix un so greu molt característic. A Mallorca també es toca al carnaval i a les festes tradicionals de Sant Antoni.

Horari

Dimecres de 19:30 a 20:30h. 10 sessions: Del 6 d’octubre al 15 de desembre de 2021.

Material

Inclòs

Tallerista

Caterina Canyelles

Bona coneixedora de la cultura popular mallorquina. Glosadora i mestra de glosa, és filla de Sa Pobla i néta de glosador. Va créixer en  una família envoltada de cants, simbombes i glosadors, on va aprendre a realitzar simbombes des de ben petita i a fer-les sonar.

Observacions

En cas de força major derivada de la crisi sanitària actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament de l’activitat a la qual ha estat inscrit/a de forma presencial (donat que aquesta circumstància pot restringir l’accés a l’equipament) aquesta activitat s’adaptarà perquè pugui realitzar-se de forma virtual i des de qualsevol dispositiu amb accés a la xarxa internet. El nombre d’hores, sessions i horaris seran els mateixos. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l’import de la inscripció proporcional a les sessions realitzades virtualment. Aquests possibles canvis seran informats amb antelació així com el suport o plataforma telemàtica des de la qual es continuarà oferint l’activitat.

Tallers relacionats