PRESENTACIÓ DEL PESSEBRE DE LA VIOLETA

El 10 de desembre La Violeta va acollir la presentació del ja tradicional pessebre de La Violeta elaborat per Josep Ma Contel Ruiz, president del Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis. El Sr. Contel fa anys que es aficionat a col·leccionar pessebres. Aquest projecte va començar amb un Naixement de Playmobil, amb Maria, Josep, el nen i les bèsties; després, diversos amics el van animar a continuar i fer-lo créixer. Ara aquell primer Naixement s’ha convertit en un muntatge de 10 metres quadrats, una vintena d’escenes i 666 figures, que ha anat adquirint a través del catàleg de l’empresa, a fires de segona mà o també a wallapop. Per muntar-lo calen tres dies i quatre persones, tot i que “la preparació prèvia, pensar el disseny, pintar les figures, etc., és tot un any”.

En l’exposició s’hi poden trobar escenes que no poden faltar a qualsevol pessebre per modest que sigui, com són el Naixement, l’Anunciació o la caravana dels Reis d’Orient, juntament amb d’altres gens habituals: el poble amb els veïns ocupats en les tasques quotidianes; les cases dels patricis romans al costat d’una fonda on els soldats juguen a cartes; el sector dels oficis, amb la forja, el forn de pa, el treball a les vinyes o una fàbrica de vidre…

Els clàssics clics de Playmobil –creats l’any 1973 per l’alemany Hans Beck– són fàcilment ‘tunejables’, molt versàtils i amb molts complements, i això, explica Contel, els permeten explicar i recrear la història, que és de fet el que fa el pessebre. “Aquestes figures són un bon element per fer divulgació històrica i al mateix temps constitueixen una obra d’art efímer”.

Noticies relacionades