MATINAL INFANTIL: “LA CASETA DE XOCOLATA”

El diumenge 29 de març vam poder passar un matí familiar amb l’espectacle de titelles “La caseta de xocolata”, basat en el conte de Hansel i Gretel.

Hansel i Gretel, fills d’un llenyataire molt pobre, es perden pel bosc i troben una fantàstica caseta amb les parets de xocolata, les finestres de caramel i la teulada de merenga… La història de Hansel i Gretel, o La caseta de xocolata, és un dels contes meravellosos de la tradició germànica que foren recollits pels germans Grimm, grans erudits i folkloristes alemanys del segle XIX.

Adaptació per a titelles del conegut conte popular, en una versió actualitzada i divertida en què sempre es busca la complicitat i la participació del públic. La tècnica emprada és la del titella de guant del tipus català. L’espectacle és molt dinàmic, té un ric vocabulari, una escenografia sorprenent amb molts canvis de decorat i una acurada posada en escena. Al fer l’adaptació titellaire d’aquest gran conte s’ha volgut donar més protagonisme a la figura femenina representada per la Gretel.

Sebastià Vergés Martínez, representant de la tercera generació d’una de les famílies titellaires amb més tradició de Catalunya, és actualment l’únic que té el personatge de l’Agustinet, un capgròs que forma part de les figures festives de la Vila de Gràcia.

Noticies relacionades