ÀLIGA DE GRÀCIA

Per la festa major de Gràcia de l’any 2018 es va estrenar una nova peça de bestiari molt important per l’antiga Vila: l’Àliga de Gràcia. Aquesta bèstia, carregada de simbolisme, és un exemplar construït al taller El Drac Petit de Terrassa que porta el cap coronat i l’escut de la Vila de Gràcia al pit. Els seus acompanyants van vestits a l’estil tradicional: amb espardenyes i roba de lli dels colors marró, blanc i ocre.

La peça té el seu propi ball, un tema dividit en tres parts que primer presenta la figura, després arriba el tema principal i finalment acaba de manera animosa. La melodia és obra de Fernando Landín i té la particularitat de tenir lletra, obra de Jordi Guilera. L’objectiu és que la canalla pugui cantar-la i així fer-se seva la melodia.

Més enllà del ball solemne a la plaça durant la festa major, l’Àliga de Gràcia participa en tots els actes que recull el protocol festiu a excepció del correfoc. També fa el seu ball d’honor a l’acte de lliurament dels Premis Vila de Gràcia i davant de determinades personalitats. Excepcionalment, la peça també pot representar Gràcia en actes fora de l’antiga Vila.