TERESETES: ES JAI DE SA BARRAQUETA

29/01/2022

12 hores

Entrades 5€, menors de 3 anys entrada gratuïta.

Compte! Pagament de les entrades només en efectiu. Gràcies!

Dins les activitats organitzades amb motiu dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia el 29 de gener La Violeta acull una funció de teresetes basat en la rondalla recollida per Jordi des Racó i en l’adaptació per a teatre que publicà Guillem Cabrer.

Es Jai és un vell pagès alegre i a la vegada tranquil. Viu senzillament a la seva barraqueta i no s’empatxa de ningú; però tanta de pau s’arriba a acabar, amb les visites freqüents d’una sèrie de personatges sobrenaturals que volen canviar el rumb de la seva existència.


El 1996 Antoni Masegosa realitzà, amb la col·laboració de Pep Gómez, una primera versió de la rondalla, dins de l’espectacle “Teresetes i Rondalles”, estrenat a Catalunya -a la sala Foment Mataroní- aquell mateix any. “Teresetes i Rondalles” es representà des de llavors en milers d’ocasions als escenaris de Catalunya i Balears: teatres, escoles, centres culturals, biblioteques, festes populars, … i a un bon nombre de festivals internacionals que es realitzen a l’Estat Espanyol. «Es jai de sa Barraqueta» és una rondalla ideal per a adaptar-la al teatre de teresetes, per les seves connotacions mitològiques: la relació de l’ésser humà simple i nu davant els poders sobrenaturals que poden ser favorables o contraris. Una relació on haurà d’emprar sobretot l’astúcia i la picardia pròpia del Pulcinella, del Petrushka, del Titella… en el nostre cas, del Jai.
Vint anys i dos anys després d’aquella data, Antoni Masegosa ha realitzat la versió revisada per a titellaire solista de “Es jai de sa barraqueta” que aquí vos presentem.

Activitats relacionades