PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: CORBERA I BERTÁN. EMPRESA COL·LECTIVITZADA. UNA FÀBRICA DE MUJERES EN TIEMPOS DE LA COLECTIVIZACIÓN

13/05/2022

19 hores

Fa dos anys es va trobar un arxivador en un contenidor d’escombraries. Contenia 216 fitxes de treballadors d’una empresa tèxtil col·lectivitzada durant la guerra, dones gairebé totes. Es tracta de “Corbera i Bertran, S.A.”, una fàbrica del districte de Gràcia, que va estar situada al carrer Romans, en el barri de Camp d’en Grassot -Gràcia Nova. A partir de la troballa, s’intenta recuperar tota aquesta memòria col·lectiva que va estar a punt de desaparèixer, també d’interpretar tant el moment històric precís i alhora aproximar-se a la situació i condició en què vivien les seves treballadores. El resultat és aquest llibre on es recull el treball d’investigació del grup de Memòria Històrica de l’Ateneu Llibertari de Gràcia.

Si voleu conèixer aquesta història, us esperem a La Violeta de Gràcia, el proper dia 13 de maig a les 19 h, a la presentació del llibre.

A càrrec de:  Xavier Bou, membre del grup de memòria històrica de l’Ateneu Llibertari de Gràcia i José Luis Oyón, catedràtic d’Urbanisme de la UPC.

Activitats relacionades