PRESENTACIÓ: Gara i l’Energia que ens envolta 3.0

07/06/2023

19.00

“Gara i l’energia que ens envolta 3.0” és un projecte de divulgació educativa dirigit a joves i escolars que pretén fomentar vocacions científiques. Vol promoure el coneixement de la generació, l’emmagatzematge, la distribució i el consum de l’energia des del punt de vista de la transició energètica.
Es tracta d’una exposició dividida en quatre zones d’activitat on, a través d’una posada en escena singular, es fa un viatge a través de l’energia per conèixer aspectes i conceptes tan importants com les fonts d’energia, la sostenibilitat i l’eficiència energètica.
En aquesta segona edició, la gran novetat radica en l’adaptació de l’exposició al format digital. També s’hi incorpora la generació de diferents eines innovadores: dos mòduls educatius online tipus breakout (per educació primària i secundària) acompanyats de la reproducció d’un joc d’escape, una unitat didàctica per a docents com a recurs de treball previ i posterior a la visita, un total de cinc infografies descarregables sobre aquest àmbit (amb àudio lectura) i una visita virtual a la pròpia exposició.
Amb aquesta iniciativa, l’IREC pretén apropar diferents àrees de recerca de l’energia mostrant les investigacions que s’estan duent a terme actualment a la recerca de solucions a la gestió de l’energia a través dels reptes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) relacionats (Energia assequible i no contaminant, Ciutats i comunitats sostenibles, Producció i consum responsables, Acció pel clima).
Si voleu experimentar a través dels mòduls interactius i augmentar el vostre coneixement científic, us esperem a La Violeta de Gràcia, el proper dia 7 de juny a les 19 h, a la presentació de l’exposició.
A càrrec de: membres de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC).

Activitats relacionades