PRESENTACIÓ: “FINS AL FINAL” COLLA JOVES XIQUETS DE VALLS

14/05/2022

19 hores

La Colla Joves Xiquets de Valls, la colla castellera vallenca, produeix la seva primera producció audiovisual, una pel.lícula documental que vol ser un retrat del seu caràcter alhora que un document de la última i més gran pàgina escrita per la colla en la seva època moderna: La diada de Santa Úrsula 2019 i el 3 de 9 sense folre carregat a la 3a ronda d’aquella diada irrepetible.


Ho recorda una pel·lícula documental dirigida per Xavi Marimón, component de la colla, amb l’edició i fotografia de La Caseta del Cubos.


Aquesta producció és un recull de testimonis de primera mà d’aquella fita com ara el cap de colla d’aquell any Francesc Xavier Ramon entre d’altres, que ens parlen de com van viure aquella història d’alts i baixos emocionals que va ser aquella diada per tots els membres de la Colla Joves.


Aquests testimonis van acompanyats d’unes veus que donen una visió externa del què és el món casteller, què signifiquen els Xiquets de Valls i que sobretot retraten una Colla, la Colla Joves Xiquets de Valls amb totes les seves particularitats, virtuts i defectes de la bicentenària entitat vallenca.


La visió externa ens la donen: Els periodistes Iu Forn, colaborador de programa Tot es mou, el programa de sobretaula de TV3, els periodistes de TAC 12 i ràdio ciutat de Tarragona, Àlex Alonso i Carles Cortès, el cap de societat dels serveis informatius de RAC1 i casteller del Poble Sec, Benet Íñigo i la corredora de curses de muntanya i diputada del Parlament de Catalunya, Núria Picas. Aquestes
personalitats que van ser testimonis d’excepció de l’última gran diada castellera abans de la pandemia, la reviuen centrant-se en la muntanya russa emocional que van viure els de la camisa vermella en aquell 27 d’Octubre de 2019 i que va fer que aquella diada fos única.


El relat dels testimonis entrevistats, ens emociona talment com si haguéssim estat aquell dia a la plaça, perquè la història pot ser com la de qualsevol de nosaltres, que caiem i ens hem de tornar a aixecar.

Activitats relacionades