11a MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA ETNOGRÀFIC

El 14 de setembre es va iniciar la participació del Centre a la 11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic amb la projecció del documentals “La Revolta de les Quintes de Gràcia de 1870” de Josep Maria Contel (2011). Una aproximació a la Revolta de les Quintes de 1870 a través de la recreació històrica d’aquests fets celebrada l’abril del 2011 a la plaça de la Vila de Gràcia. I “Dona i treball a la Sénia del segle XX” de La Sénia: Centre d’Estudis Seniencs; UlldePlata Creacions (2007) Una producció audiovisual que incideix sobre el treball de les dones a la població de la Sénia durant en segle XX.

El 21 de setembre es va projectar el documental “Rompiendo la tradición / Aurrera egin badugu” de Julen Hernandez (2021). Un documental que narra la lluita de les dones del poble d’Hondarribia al País Basc, pel dret de sortir a l’Alarde de les festes del seu poble, davant la intransigència de l’Alarde masculí.

I per finalitzar la participació a la mostra el 28 de setembre es va projectar “Eu tamén necesito amar” d’Antonio Caeiro (2019). Un relat de com un estat dictatorial va introduir-se dins del cos de les dones nascudes al voltant de la Guerra Civil Espanyola, a partir del relat de diferents dones que ho van patir.

Noticies relacionades