ACTIVITATS LÚDIQUES I DE LLEURE

SORTIDES CULTURALS

Sortim a visitar i conèixer la nostra ciutat i els seus indrets més coneguts i també els més amagats.

Es realitzen un cop al més i tenen una durada aproximada de dues hores. Es necessari un mínim de 10 participants per poder-la realitzar. Les inscripcions es realitzaran tots els dilluns i els dijous de les 11h a 13h.

 

 

Artesans, Mercaders i Banquers: La zona econòmica de la Barcelona dels segles XII XIII i XIV era la Ribera i el Born: flassaders, corders, carders, assaonadors, mirallers, sombrerers, espaseria, ; els nobles comerciants del carrer Montcada i els banquers de canvis nous i canvis vells. Tot aquesta activitat econòmica es reflecteix en el monument més impressionant del gòtic català: l’església dels gremis, Santa Maria del Mar.

 

Dia:  dilluns 1 d’abril de 2019

Punt de trobada: Plaça Sant Agustí vell (inici del carrer Carders).

Hora: 10:30h

Durada: 2 hores aprox.

Preu: 7,5€. És necessari  formalitzar la inscripció a la secretaria del centre els dilluns, dijous o divendres de 11h a 13h.

 

La meva Barcelona. La Gràcia Rumbera i Industrial: És una activitat comunitària dirigida a l’apoderament de les persones amb trastorn mental. Té com a objectiu millorar les habilitats socials, l’autoestima i el sentiment de pertinença de persones amb trastorn mental, potenciant el seu procés d’integració social. Alhora, pretén treballar per combatre l’estigma associat a aquesta malaltia, a través de la realització de visites guiades pel barri de gràcia dutes a terme per persones amb aquest trastorn, prèviament formades per professionals del turisme i la cultura.

 

Dia:  dimarts 9 d’abril de 2019

Punt de trobada: Església de Santa Maria de Gràcia.

Hora: 11:45h

Durada: 1 hora aprox.

Preu: Gratuïta. És necessari  formalitzar la inscripció a la secretaria del centre els dilluns, dijous o divendres de 11h a 13h.

 
Els jueus medievals de Barcelona: Itinerari pels dos Calls de Barcelona que ens explica la història dels jueus de Barcelona; com i per què els nostres avantpassats els van matar i expulsar de la ciutat. Ni menjaven nadons cristians per Pasqua ni van enverinar amb la pesta negra els pous cristians. La trista història d’una comunitat de veïns que només era diferent.

 

Dia:  dilluns 6 de maig de 2019

Punt de trobada: Plaça Sant Iu (porta museu marès).

Hora: 10:30h

Durada: 2 hores aprox.

Preu: 7,5€. És necessari  formalitzar la inscripció a la secretaria del centre els dilluns, dijous o divendres de 11h a 13h.