Agenda de La Violeta

21 octubre 2020

XERRADA: “Origen, autories i context de l’àlbum polític, caricaturesc i pornogràfic de Los Borbones en pelota a partir d’una sèrie de cartes de visita”

Xerrada a càrrec d’Albert Domènech Alberdi, àlies Galderich Piscolabis, Llicenciat en Història i Geografia especialitat d’Història de l’Art i Professor de secundària.

Poques vegades podem presentar la fotografia com una prova definitiva que obligui a replantejar l’autoria d’una obra de la importància de l’àlbum Los Borbones en pelota, conservat a la Biblioteca Nacional de España, atribuït fins ara als germans Valeriano i Gustavo Adolfo Bécquer a partir del pseudònim SEM que les signa.

Gràcies a les fotografies que recentment han sortit a la llum podem reconèixer la mà de diversos il·lustradors de Barcelona vinculats amb les tertúlies republicanes barcelonines de segle XIX on s’hauria elaborat aquest enigmàtic àlbum.

Tot això ens obliga a replantejar-nos de dalt a baix un dels documents més escandalosos i divertits per entendre l’Espanya del s. XIX.

Funció inclosa dins el 5è cicle d’humor als barris de Gràcia “Gràcia riu!” organitzat pels equipaments culturals de Gràcia del 15 al 25 d’octubre.

Us recordem que per tal de poder assistir a aquesta xerrada és necessari inscriure-us a la mateixa enviant un correu electrònic a administracio@lavioleta.cat

Lloc: La Violeta de Gràcia - C/ Maspons, 6. - Vila de Gràcia

Horari: 19,30 hores

Preu: Gratuït