Agenda de La Violeta

21 gener 2020

PRESENTACIÓ DE L’AUCA DELS COSTUMS DE BARCELONA

Presentació a càrrec d’Amadeu Carbó, expert en cultura popular i de Guillem Roma, autor de l’auca i activista de la cultura popular, d’una versió actualitzada i eclèctica de l’Auca dels Costums de Barcelona.

“Barcelona és una ciutat mil·lenària i complexa, un petit racó del planeta situat entre mar i muntanyes on trobem mesclats costums molt més que centenaris amb d’altres totalment recents. En definitiva, són coses que fem com a resultat de l’acumulació del llegat inconscient que ens han deixat les persones que han anat passant per aquí.

És la casa dels “modernets” i també dels “folkies”, dels de tota la vida (BTV) i dels nouvinguts, de les dones i dels homes, dels d’iPhone i també dels d’Android, de la mainada i de la no tan mainada, dels qui saben com es diuen els Gegants de la Ciutat i dels qui no, dels de missa diària i dels de birra diària, la teva i la meva, en definitiva la de tothom que l’habita i la viu amb els seus costums.

Aquesta auca no deixa de ser la visió particular que té un gracienc del seu “barri marítim”, on es mostren costums que ens agraden i d’altres que no tant i que voldríem canviar però que en definitiva són la realitat actual. Segurament en trobareu a faltar alguns i d’altres no us agradaran. Demano disculpes per avançat: és com veig i estimo Barcelona.”

Guillem Roma i Batlle

Vinyetes: Peran Torres
Idea i rodolins: Guillem Roma
Maquetació: Jordi Lladó
Revisió: Núria Condom i Jordi Guilera

Lloc: La Violeta de Gràcia - C/ Maspons, 6. - Vila de Gràcia

Horari: 19 hores