Agenda de La Violeta

1 octubre 2019 - 31 octubre 2019

EXPOSICIÓ “Persianes de Gràcia. L’art a les sales del carrer amb mirada danesa, by Claus Jensen”

Enamorat de Barcelona i completament seduït per Gràcia. Així és com he estat durant dècades. Vaig néixer a Dinamarca, país on he viscut la major part de la meva vida, combinat amb estades més o menys llargues a Catalunya i Itàlia. Gairebé sempre porto la meva càmera amb mi, i això em permet disposar d’abundant material gràfic de temàtiques molt variades.

Un dels temes a fotografiar, entre d’altres, que ha despertat el meu interès a la Vila de Gràcia, durant més temps, han estat les persianes pintades dels comerços, que pots trobar arreu del barri. Són pintures molt diverses, algunes pintades ràpidament, amb poques línies o figures; d’altres plenes de detalls i, òbviament, són el resultat d’una preparació i execució  meticulosa per part de l’artista.

L’exposició  és una mostra dels centenars de persianes que he fotografiat al barri durant anys. Les fotografies estan penjades seguint un ordre temàtic, que clarifica les diferències i similituds que trobem entre les diferents obres. Entre els temes dominants trobem persianes amb la dona com a motiu central, però també de flors i de cotxes, o sobre qüestions polítiques, entre d’altres.

 

PRESENTACIÓ DE L’EXPOSICIÓ: Dimarts 1 d’octubre a les 19:30h

Lloc: La Violeta de Gràcia - -

Horari: L’exposició es pot visitar en l’horari de l’equipament: De dilluns a divendres de 9 a 13 i de 16 a 23 hores, i els caps de setmana de 10 a 23 hores.

Preu: Gratuït