Agenda de La Violeta

24 gener 2020

CONFERÈNCIA: “ELS QUARANTA ANYS DE LA UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS”

Conferència a càrrec de Sebastià Serra Busquets, Professor d’Història Contemporània UIB.  Els orígens de l’establiment d’un centre d’ensenyament superior s Balears, es remunten l’any 1493 quan Ferran II autoritzà la fundació de l’Estudi General Lul·lià a Ciutat de Mallorca. Aquest va funcionar fins al 1835, quan va ser abolit.

No fou fins al 1949 que es refundà l’Estudi General Lul·lià sota els auspicis de la Universitat de Barcelona. L’any 1972 es creen les dues facultats modernes, la de ciències, depenent de la Universitat Autònoma de Barcelona, i la de lletres, depenent de la Universitat de Barcelona.

L’any 1978 aquestes facultats es segreguen de les seves universitats i juntament amb l’Escola Normal, creen La Universitat de Palma.

El 1985 s’aprovaren els Estatuts i es canvià l’antiga denominació de Universitat de Palma a l’actual d’Universitat de les Illes Balears.

La renaixença de la Universitat va satisfer les expectatives creades, i la nova institució va obtenir suports immediats, però també generà desconfiances. La Universitat de les Illes Balears és tanmateix, avui, una realitat brillant, contundent, que desafia pronòstics adversos i continua amb el coratge necessari per créixer i no estancar-se.

Lloc: La Violeta de Gràcia - C/ Maspons, 6. - Vila de Gràcia

Horari: 18,15 hores

Preu: Gratuït